Fel se kelne az ember, olyan idő lesz

2021.11.25. 06:56

Borús, csapadékos, hideg időre érdemes készülni csütörtökön, jelentős napsütés csak az Alföld déli részén lehet, a hőérzetet az olykor megélénkülő szél tovább csökkenti majd – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

Csütörtök reggeli időjárás-előrejelzés
Csütörtök reggeli időjárás-előrejelzés
Fotó: OMSZ / met.hu

Már reggel elkezd szakadozni, csökkenni a felhőzet, ugyanakkor jó eséllyel az Északi-középhegység területén egész nap borult, párás idő lesz a jellemző. A legtöbb napsütés az Alföld délkeleti részén valószínű. Estétől vastagszik a felhőtakaró, késő este északon egy-egy helyen az eső is eleredhet.

A többnyire mérsékelt délkeleti szél időnként megélénkül, Sopron könyékén meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul, az Északi-középhegységben néhol ennél hidegebb, míg délkeleten néhány fokkal melegebb is lehet. Késő estére −2, +6 fokra hűl le a levegő. 

Az esti órákhoz közeledve nyugat felől egyre nagyobb területen megvastagszik a felhőzet, és főként a nyugati és az északi tájakon helyenként az eső is elered. A délkeleti, keleti szél a Nyugat-Dunántúlon északira fordul, és időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet −4 és +5 fok között valószínű. 

Csütörtök esti időjárás-előrejelzés
Csütörtök esti időjárás-előrejelzés
Fotó: OMSZ / met.hu

Fronthatástól és veszélyes időjárási jelenségtől nem kell tartani, azonban a reggeli ködös, nyirkos időjárás ízületi panaszokat okozhat az arra érzékenyeknél, sőt keringési panaszokat is felléphetnek egyeseknél. A napsütésben szegény, ám szeles idő miatt sokaknál fejfájás, fáradékonyság és a koncentráció hiánya léphet fel.

(via Országos Meteorológiai Szolgálat)