Csütörtökön megint bíróság elé áll M. Richárd

HUSZ2031
2021.11.25. 06:03

A vesztegetési ügye kapcsán ismét a bíróság elé áll M. Richárd, akit idén nyáron ítéltek el a Dózsa György úti gázolás miatt. 

A Fővárosi Törvényszék oldalán közzétett tárgyalási jegyzék szerint M. Richárd és társainak ügyét csütörtökön tárgyalják. A november 25-i meghallgatáson egyelőre még csak az iratok ismertetése várható. 

A Központi Nyomozó Főügyészség még tavaly novemberben emelt vádat M. Richárd és két másik személy ellen. A gyanúsítottakat hivatali vesztegetéssel, közokirat-hamisítással és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel vádolták meg. A vád szerint M. Richárd vesztegetéssel próbált volna új jogosítványt szerezni ahelyett, amit szabályszegései miatt még 2016 tavaszán bevontak tőle.

Az ügyészség ebben az ügyben három és fél év letöltendő börtönt kért M. Richárdra, amennyiben beismeri bűnösségét az előkészítő ülésen, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A férfi azonban az ülésen tagadta bűnösségét, így a napokban sor kerül az ügy bírósági tárgyalására. Arról, hogy az előkészítő ülésen mi minden hangzott el, illetve mit vallott a többi vádlott, itt írtunk részletesen

A Fenyő-gyilkosság ügyében is fejlemény jöhet 

Ugyancsak a tárgyalási jegyzékből derül ki, hogy csütörtökön a Fenyő-gyilkosság ügyében is tartanak egy meghallgatást. Ebben az ügyben Gyárfás Tamást és egy másik személyt vádolnak Fenyő János meggyilkolásával. 

„Az ügyészség a vádlottat felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével vádolja” – áll a dokumentumban, amely szerint a bizonyítási eljárás tanúk kihallgatásával folytatódik. 

Arról, hogy mostanság milyen ügyekben várható még fejlemény, itt írtunk korábban.

(Borítókép: M. Richárd a bíróságon 2019. december 3-án. Fotó: Huszti István / Index)