Jogunkban áll hülyének lenni

IMG 7653
2021.11.25. 19:56

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni és jogában áll meghalni – ezt Lázár János mondta egy online értekezleten a továbbra is aggasztó tempóban terjedő magyarországi koronavírus-járvány ellenére egyre hangosabb oltáselleneseknek. Közben megjelent egy tanulmány a Magyarországon használt vakcinák hatékonyságáról. A tanulmányban vakcinatípusra lebontva mutatják meg, mennyire védenek a megfertőződés és a halálozás ellen. Az Indexnek nyilatkozó szakértők szerint a pandémia miatt hamarosan nagy bajban lesz a vendéglátó- és a szállodaipar is.

A Lajtán túl is vezető hír volt, hogy megkapta az európai jóváhagyást a Pfizer az 5–11 éves gyerekek oltására. Teljes körű jóváhagyást kapott a Janssen-vakcina, ami azt jelenti, hogy immár nem csak vészhelyzeti alkalmazásra engedélyezett a védőoltás. Közben Csehországban szükségállapotot hirdettek a járvány miatt. 

Idén októberben kevesebben haltak meg és többen születtek Magyarországon, mint egy évvel ezelőtt októberben. A helyzet persze nem rózsás, mert több ezerrel magasabb a halottak száma, mint az újszülötteké.

A Sztálin halálát követő amnesztiának köszönhetően 1953. november 25-én térhettek haza a Gulagról az első magyar politikai rabok. Ezért lett ez a nap a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja. Bognár Zalán történész remek cikket írt a témában lapunknak. 

Az Index ma megírta, hogy kik játsszák majd az új Beatles-filmben Johnt, Pault, Ringót és George-ot, de azt is, hogy milyen művészettörténeti szenzációra bukkantunk a Kieselbach tárlatán.

A pénzügyeket is figyelő sportrajongóknak elmagyaráztuk, miért felülmúlhatatlan az angol foci bajnoksága. És persze megemlékeztünk a pont egy éve eltávozott argentin félistenről, Diego Maradonáról.

Laptársaink közül a

Femina arról az országról írt, ahol a boldogságot mindennél többre becsülik.

A Totalcar fontos cikket közölt arról, hogy büntetőfékezés, koccanás, baleset vagy akár parkolás közben bekövetkezett káreseménynél az autós fedélzeti kamera, angol szóval dashcam képe eldönthet mindent.

A Napi.hu összeállításából kiderül, hogy megváltoztatná a nemzetközi utazási szabályokat az Európai Bizottság.

A Dívány megtalálta az öt legmenőbb gasztroajándékot, amelyekkel garantáltan bevágódhatunk idén karácsonykor a párunknál.