Varga Judit: áldozatsegítő telefonvonalat hoztak létre

2021.11.25. 14:50

A kormány kiemelten kezeli az erőszakos bűncselekmények elleni határozott fellépést és fokozott figyelmet szentel az áldozatok segítésének is. Ezt az igazságügyi miniszter jelezte a a nők elleni erőszak megszüntetésének napja alkalmából.

Varga Judit többféle segítséget említette meg: így lelki segélynyújtást, jogi tanácsadást, felvilágosítást, pszichológiai támogatást vagy krízishelyzet fennállása esetén az azonnali anyagi segítséget.

Emlékeztetett arra, hogy ezért nyolc áldozatsegítő központot nyitottak meg a főváros mellett Szegeden, Pécsen, Kecskeméten, Szombathelyen, Szolnokon, Veszprémben és Miskolcon. Bővítették áldozatsegítő ponttal a hálózatot, Salgótarjánban. Hozzáfűzte: a kormány kiemelt célja, hogy 2025-re minden megyeszékhelyen legyen ilyen központ, írta a távirati iroda.

A politikus hozzátette: létrehoztak egy áldozatsegítő vonalat is, ez a 06/80-225-225-ös telefonszámon, amely éjjel-nappal elérhető. A miniszter mindenkit arra biztatott, ha bűncselekmény áldozatává vált, illetve ismer valakit, aki ilyen helyzetbe került, vegye fel a kapcsolatot a szakértőkkel, akik szakszerű segítséget nyújtanak a bajbajutottnak.  • Tippek
  • Lakáshitel