Meghalt kollégánk, Reim Károly

2021.11.26. 12:37

Hosszan tartó betegség után, életének 31. évében meghalt Reim Károly újságíró, a Bors, a Csakfoci.hu korábbi munkatársa, az Index szerkesztő-riportere. 

Tudtuk, hogy nagy a baj, hónapok óta szorítottunk, drukkoltunk neki. Fiatal volt, dolgozni akart, miért ne gyógyulhatott volna meg? Vártuk, hogy betoppan közénk, hozza a fantasztikus házi palacsintáit, hoz egy exkluzív infót vagy egy rövid írást. Októberben még cikkeket küldött otthonról, s bíztunk benne, hogy újra a régi lesz: visszatértek zseniális Insta-posztjai, rövid telefonüzeneteiben már örök szerelméről, a Juventusról viccelődtünk…

216208973 4006995779354011 2714246618311157057 n másolat

Ha valaki csak eddig olvassa el, biztos felsóhajt: milyen fiatalon, milyen gyorsan ment el! Igazuk van, nagyon-nagyon fiatalon. Tele tervekkel, ötletekkel, megírandó nagy sztorival. Fiatal volt, alig túl a pályakezdés göröngyein, de nagy tehetséggel, elképesztő akaraterővel, hittel megáldva. És persze szorgalommal. Alig egyéves indexes karrierje alatt több mint 2400 cikket, posztot publikált. Írt címlapsztorikat, politikai, közéleti, kulturális és sportcikkeket is. Írni akart folyamatosan, mindig mindenről. Az írás számára terápia volt: rajongásig imádott édesanyja hirtelen elvesztésére, szétesett párkapcsolatára, betegségére. Mert ezekről beszélni nehéz volt neki – csak legközelebbi barátainak, kollégáinak mondta el –, kiírni magából talán könnyebb.

Több írás nem jön tőle, ma hajnalban végleg elaludt. Csendben nézünk egymásra a szerkesztőségben órák óta. Mi, akik a szavakból élünk, most nem találunk szavakat. Meglett negyvenes, ötvenes kollégák bámulnak egymásra értetlenül. Nem lesz több Reim Károly-cikk, nem állít be többet a szerkesztőségbe imádni való mosolyával, szatyrában ötven friss palacsintával, nem lesz több Insta-poszt és nem lesz több vicc az olasz foci rekordbajnokáról sem. Ennek az őszinte, mosolygós, mindenkivel tiszta srácnak a hiánya, mely hetek óta velünk van, immár örök. 

Karcsi, nyugodj békében!