Személyi szabadság megsértése, zaklatás, magánlaksértés, csalás – a szigetszentmiklósi férfi kimaxolta a lehetőségeket

2021.11.26. 08:43

Egy 42 éves férfi a maga törvénytelen módján próbált boldogulni Szigetszentmiklóson, amit 10 vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével oldott meg pár hónap leforgása alatt. Minden alkalommal rendre megbukott, utolsó balhéjakor egy helyi üzlet udvaráról ellopott járművel próbálta saját autóját bebikázni, ám a rendőrök is megálltak segíteni.

K. Jánosnál jó néhány olyan eszközt találtak, amiket korábbi bűncselekményekkel hoztak összefüggésbe. Ragadt a kezéhez kifizetetlen cigaretta, horgászbot, sportcipő, mobiltelefon, visszapillantó tükör, de még rezsó is. 

De mint kiderült, annyi egyéb dolog volt a bűnlajstromán, hogy még a rendőrök is elcsodálkoztak. Volt feleségét és annak új párját például baltával fenyegette, emiatt a bíróság távoltartást rendelt el. Saját albérletébe befogadott ismerősét azért zárta be a lakásba, mert kevesellte azt a 10 ezer forintot, amivel a másik férfi beszállt az albérleti díjba. Egy wellnessközpontból fizetés nélkül akart távozni, miután végigette az étterem kínálatát, majd pezsgőfürdőzött és szaunázott.

Kihallgatásán a gyanúsítás ellen panaszt tett, érdemben nem nyilatkozott, és ártatlannak vallotta magát. Ennek ellenére letartóztatták, mivel személyi szabadság megsértése, zaklatás, magánlaksértés, lopás, jármű önkényes elvétele és rongálás bűntettével, valamint csalással gyanúsítják.

(via Police.hu