Elkapta a koronavírust, és elpusztult a Bükkben talált szervál

2021.11.27. 13:30

Elpusztult a Bükkben befogott és a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére kedden este beszállított szervál. A Fővárosi Állat- és Növénykert bejegyzése szerint az Afrikában, a Szaharától délre eső területeken őshonos fajhoz tartozó állatról korábban egészen biztosan ember gondoskodott.

Mivel aligha készítették fel a vadonbeli életre, ráadásul a hazai erdők nem épp ideálisak egy ilyen trópusi állat számára, valószínűleg nem tudott volna hosszú ideig életben maradni, pláne sikeresen átvészelni a téli időszakot

– írták közösségi oldalukon.

Amikor befogták a szervált, nagyon éhes volt, így azonnal elfogadta a számára felkínált vizet és élelmet. Az Infostart információi szerint pénteken reggel rosszabb lett az állapota, légúti megbetegedésre utaló, sőt idegrendszeri tüneteket is mutatott. Az állat antibiotikumot és többféle gyulladáscsökkentőt, illetve fájdalomcsillapítót is kapott, de az állatorvosok erőfeszítései ellenére sem sikerült megmenteni. Az állat nem sokkal 11 óra előtt elpusztult.

A boncolást és a hozzá kapcsolódó vizsgálatokat még aznap elvégezték az Állatorvos-tudományi Egyetemen, illetve külső laborokban. Megállapították, hogy az állat pusztulását Covid–19 megbetegedés okozta.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.