Decemberben hamarabb jön a nyugdíj

2021.11.28. 10:49

A megszokottnál hamarabb érkezik a nyugdíj az év utolsó hónapjában a nyugdíjasoknak. A Magyar Államkincstár nyugdíjnaptára szerint decemberben részben a karácsonyi költések miatt már december 2-án, vagyis csütörtökön utalják az összeget.

Akik postai úton kapják a nyugdíjukat, a Magyar Posta Zrt. nyugdíjkifizetési naptárában meghatározott időpontban kapják meg a járandóságukat – írja a Napi.hu. A Magyar Posta tájékoztatása szerint az ünnepi időszakban december 2. és december 14. között kapják kézhez az összeget azok a jogosultak, akiknek a postás viszi ki a járandóságot.

Novemberben a nyugdíjasok  extra összegeket kaptak , a kincstár ugyanis a hónap elején fizette ki a maximum 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellett a kiegészítő nyugdíjemelést, a nyugdíjkorrekciót is.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a hét elején jelentette be: már biztos, hogy a nyugdíjasok jövő februárban a teljes 13. havi nyugdíjat megkapják. Az intézkedés két és fél millió nyugdíjast és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személyt érint. Erre tehát jogosultak

  • a korkedvezményes nyugdíjasok,
  • az özvegyi nyugdíjban részesülők,
  • a rokkantsági nyugdíjat és
  • az árvaellátást kapók is.