Megsérült egy túrázó, barlangi mentők siettek a segítségére

MRT1341 copy
2021.11.28. 20:57

Vasárnap este súlyos sérültet mentettünk a Hármashatár-hegy oldalából, ahol egy 51 éves nő túrázás közben megcsúszott a meredek, sáros lejtőn, bokasérülése miatt nem tudott lábra állni – tájékoztatta szerkesztőségünket a Magyar Barlangi Mentőszolgálat.

Mint írják, a baleset a kora délutáni órákban történt a népszerű budapesti kirándulóhelyen, a Hármashatár-hegy oldalában. A barlangi mentők a riasztás után 40 perccel 19 fővel, köztük sürgősségi szakorvossal érkeztek a helyszínre. A sérültet ellátták a helyszínen, szállítható állapota után egy speciális mentőhordágyban egy elhagyott szekérútig vitték, onnan pedig egy terepjáróval juttatták el az Országos Mentőszolgálat autójához. A mentést a korai sötétedésen kívül a sűrű köd, a felázott sár és az eső nehezítette – tették hozzá.

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat idén ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját. Ez alatt a 60 év alatt több mint 500 esetben volt szükség a barlangi mentők speciális tudására; a BMSz a barlangi baleseteken kívül rendszeresen segít bajba jutott felszíni túrázókon, vagy fára szállt siklóernyősökön. A Magyar Barlangi mentőszolgálat tagjai önkéntesek; szervezetük elérhető a nap bármely időszakában, nonstop működő segélyhívó telefonszámuk a 06307907079.

(Borítókép: Magyar Barlangi Mentőszolgálat)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport