Bajnai Gordon szerint lehallgatása törvénytelen, titkosszolgálati akció volt

902A1758
2021.11.29. 14:46
A volt kormányfő egy interjúban elmondta, hogy kár volt részt vennie azon a találkozón, amelyen tanácsát kérték befektetési ügyekben és közben felvették a beszélgetést.

Bajnai beszél Gansperger Gyulához fűződő viszonyáról, akivel 2003-2005 között együtt dolgozott a Wallis-csoport reorganizációjában, de ismerte már azt megelőzően. Nincsenek baráti viszonyban és munkakapcsolat sincs köztük már egy ideje. Szerinte a Fidesz közeli sajtó próbálja meg lejáratni, méghozzá a titokban felvett beszélgetés tendenciózusan összevágott felvételével. Mint összegezte:

Egy: elhívtak egy találkozóra. Kettő: amikor megérkeztem, készült egy lesifotó, amin látható Gansperger Gyula és látható vagyok én. Három: ezt követően a beszélgetésünket valaki kiváló minőségben felvette. Négy: hetekkel később kikerült a nyilvánosság elé ennek az egyórás beszélgetésnek egy szinte szavanként összevágott ötperces hazug változata. Öt: mindez egy a Városházával kapcsolatos, módszeresen felépített karaktergyilkos hazugságkampányba szervült.

Majd még hozzátette:

Mindezek alapján számomra egyetlen pillanatra sem kérdés, hogy ez az egész szervezett, titkosszolgálati módszerekkel, rákészülten, törvénytelenül elkövetett akció volt.

Megerősítette azt is, hogy előző pénteken feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, mivel előzőleg tudatos provokációnak minősítette a találkozót, de a vizsgálat lezárultáig nem akar neveket mondani.

Bajnai Gordon elmondta, hogy a találkozó előtt érdeklődött a Városháza ügyében, felhívta Tordai Csabát, aki a vagyonkezelő igazgatóságának az elnöke. Ő azt mondta Bajnainak, hogy  a Városháza túl nagy a jelenlegi funkcióihoz képest, ráadásul borzasztó műszaki állapotban van, ezért a városvezetés szeretné módszeresen végiggondolni, miként lehet hosszú távon fejleszteni, hasznosítani, miközben a köztulajdont fenntartják. Ráadásul még nagyon az elején tartanak a gondolkodásnak.

A volt kormányfő végül elismerte, hogy u tólag könnyű okosnak lenni.  Úgy véli, hogy amit a találkozón elmondott, az utólag is vállalható, vágatlan és teljes formában.

(via 24.hu)

(Borítókép: Bajnai Gordon 2019. április 12-én. Fotó: Ajpek Orsi / Index)