Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Késsel gyilkolt a munkásszállón, tíz év börtönre ítélték

2021.11.29. 20:52

Jogerősen tíz év börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, amiért 2020 őszén egy pécsi munkásszállón késsel megölte lakótársát – tájékoztatta hétfőn meghozott határozatáról a Pécsi Törvényszék az MTI-t.

A közleményben a bűncselekményt ismertetve azt írták, a fiatal férfi második börtönbüntetéséből szabadulva a baranyai megyeszékhelyen egy munkásszállón lakott, ahol későbbi áldozata, a barátja is élt. Miután a vádlotthoz költözött egy nő, kettejük kapcsolata megromlott: a sértett többször becsmérelte a vádlott barátnőjét. Mindhármuk életvitele, rendszeres italozásaik, hangoskodásaik zavarták a szálló lakóit.

Tavaly október 31-én – mikor a vádlott, a nő és egy harmadik férfi együtt italoztak – megjelent náluk a sértett, ittas állapotban. Őt a vádlott kétszer is elküldte, de a sértett nem a saját szobájába ment, hanem egy másikba, ahol egy korábban ismeretlenek által bántalmazott férfi feküdt öntudatlan állapotban.

A vádlott a sértett után ment a társaságában lévő nővel és férfival. Amikor meglátta, hogy a szoba lakója a földön fekszik és a sértett felette áll, a vádlott többször ököllel arcon ütötte, majd a két férfi dulakodni kezdett. A nő és a harmadik férfi próbálták a bántalmazásban megakadályozni a vádlottat, egy kést is kivettek a kezéből. A vádlott ezt követően egy másik, 20,5 centiméter pengehosszúságú kést vett magához a közeli asztalról, azzal pedig arcon, majd nagy erővel szívtájékon szúrta áldozatát, aki a helyszínen meghalt.

A vádlottat másnap fogták el, miután a szálló egyik, a hangoskodást észlelő lakója értesítette a rendőrséget. Az emberölés elkövetőjét a Pécsi Törvényszék hétfői jogerős határozatával tíz év börtönre ítélte. A bíróság a szabadságvesztés büntetésbe beszámította a vádlott által letartóztatásban töltött időt.

(via MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport