Schanda Tamás szerint maffia jutalékos rendszer működik a fővárosban

2021.11.29. 20:37

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium véglegesítette a helyi tömegközlekedés költségvetési támogatásának kifizetéséről szóló szerződést – jelentette be a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára hétfőn a Facebook-oldalán.

A tárca a városvezetéssel változatlanul fennálló nézetkülönbségeket félretéve, megoldást keresve teremtett alkalmat a személyes találkozóval az aláírásra. Tény viszont, hogy minimális aláírási hajlandóság esetén már hosszú hónapokkal ezelőtt rendezhette volna az ügyet a fővárosi önkormányzat

– fogalmazott Schanda Tamás a szerződésről. Hozzátette: remélik, hogy az agglomerációs közlekedés kiegyensúlyozottabb költségmegosztásáról szóló egyeztetéseket is sikerül mielőbb eredményesen lezárni, és a főváros kifizeti az állami cégeknek az általuk végzett szolgáltatás után járó összegeket.

Üzengetésre és akciózásra pedig kizárólag a főpolgármesternek volt szüksége ahhoz, hogy a Városháza-gate botrányról elterelje a figyelmet; arról, hogy a fővárosi önkormányzatban most maffia jutalékos rendszer működik

– mondta Schanda Tamás. Karácsony Gergely korábban úgy fogalmazott:

Közös ellenzéki akció és hetekig tartó üzengetés kellett ahhoz, hogy a kormány végre betartsa a saját törvényét, vagyis éves szinten hét százalékkal járuljon hozzá a fővárosi közösségi közlekedés finanszírozásához. 

Az ITM parlamenti államtitkára azt is hangsúlyozta, hogy a fővárosi önkormányzatnak nagyobb részt kellene vállalnia az agglomerációs közlekedés finanszírozásából. A Fővárosi Közgyűlés kormánypárti frakciója is a kialakult helyzet lehető leggyorsabb megoldását sürgette – mondta. 

(via MTI)  • Hírek
  • Hírek