Gyurcsány Ferenc: Azt tesszük, amit Márki-Zay Péter kér

2021.11.30. 08:58

„Az ellenzék győzelmét kívánjuk a hazának. Azt, hogy Márki-Zay Péter legyen a miniszterelnök” – kezdi Facebook-posztját Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke szerint a választási kampány a politika izgalmas sűrítménye, a sikerhez több minden kell, egyebek mellett fegyelem.

A miniszterelnök-jelölt vezet bennünket. Egyeztetés van, nyilvános vita nincs. Mert a küzdelem végső szakaszában nem beszélgetünk, nem értelmezünk, hanem harcolunk. Szerintünk ez fontos szabály.

Gyurcsány Ferenc leszögezte: „Péter mondatai, nyilvános szereplései képviselnek bennünket”, ehhez alkalmazkodnak ők is.

Megállapodtunk, hogy vigyázunk egymásra, megállapodtunk, hogy a DK, ahogy a többi párt is, elsősorban egyéni jelöltjeink segítésére koncentrál. Ezen túl azt tesszük, úgy és akkor, amikor azt ő, a közös jelölt ezt kéri. Mert ő a kapitány.

Gyurcsány Ferenc korábban arról beszélt, ha a parlamentben megvan a jelenlegi ellenzék többsége, akkor tud az új kormány megfelelően működni, ha megvan ez a többség, akkor választhatnak kormányfőt.

Donáth Anna, a Momentum elnöke a közelmúltban úgy fogalmazott, hogy „az elmúlt egy hónapot kidobta az ellenzék az ablakon. Egy hónapja arra vár mindenki, hogy Márki-Zay Péter kitalálja, hogyan álljon össze a közös csapat”.