Tejfakasztó bulira szállította a kábítószert, elfogták az újdonsült apukával együtt

2021.12.01. 13:13

Egy felsőtárkányi tejfakasztó bulin váratlan vendégként a rendőrség is megjelent, és kábítószer-kereskedelem gyanújával elvitt egy embert és a bódító anyagot vásárló újdonsült apukát – adta hírül a Heves Megyei Főügyészség.

Az ügyészség kifejti, hogy az ünnepséget megelőzően a friss apuka felhívta egy budapesti ismerősét, akit arra kért, hogy vigyen neki kokaint. A díler eleget tett a kérésnek, és az esti órákban több mint négy gramm tiszta hatóanyag tartalmú kábítószerrel a zsebében jelent meg a háznál. A házigaza átvette a drogot, amiért 200 ezer forintot fizetett a szállítónak, majd azt elrejtette a lakás különböző pontjain. A rendőrök ezt követően csaptak le a férfire, és megtalálták az eldugott kábítószert. A dílernél és az ügyfelénél is kimutatta a szakértői vizsgálat az előzetes drogfogyasztást.

A rendőrség a drogkereskedő férfi budapesti otthonában is kutatást tartott, melyen a csekély mennyiség felső határát jóval meghaladó kokaint, valamint forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszereket (teljesítményfokozókat) és az azok beadásához szükséges eszközöket találtak. 

Az Egri Járási Ügyészség kábítószer tartásával elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja az apát és dílerét, emellett a fővárosi férfival szemben gyógyszerhamisítás bűntette és átadással elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt is vádat emelt. A vádhatóság arra tett indítványt, hogy a bíróság a budapesti férfival szemben 5 év fegyházat, míg a társával szemben 2 év börtönbüntetést szabjon ki, emellett tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától, és a kereskedő esetében rendeljen el vagyonelkobzást is a lefoglalt kábítószerek elkobzása mellett. 

(via Heves Megyei Főügyészség)