Gulyás és Ujhelyi mégsem ad lélekvakcinát a magyar gyerekeknek

2021.12.01. 15:36

Ujhelyi István szerint a kormány eddig semmilyen szakmai javaslatot nem fontolt vagy valósított meg azok közül, amelyeket augusztus óta letettek az asztalra .

A MSZP-s politikus Gulyás Gergely miniszterelnökségért felelős miniszterrel együtt augusztusban jelentette be, hogy közösen adnának „lélekvakcinát” a gyerekeknek. 

Közös kiállásunkkor is azt az alapállítást fogalmaztuk meg, hogy ez egy pártok és szakmai viták felett álló nemzeti ügy kell legyen

– emlékezett vissza most Ujhelyi. 

Most azonban úgy fest, hogy ebből semmi se lesz. Ujhelyi István azt írta: augusztusban konstruktív hangulatú megbeszélést folytatott Gulyás Gergellyel és úgy tűnt, hogy a kormányzat nyitottnak mutatkozik arra, hogy megfogadják a javaslatukat. Ehhez képest viszont a felvetett szakmai javaslatoknak a töredékét sem fontolták vagy valósították meg.

Az elmúlt hetekben – a korrekt együttműködés kereteit betartva - számos újabb megkeresést és kérdést tettünk fel ezzel kapcsolatban a kormányzati tárgyalópartnereknek, de az utóbbi időben már érdemi válaszra sem méltatnak minket

– írta Ujhelyi, hozzátéve: továbbra is fontosnak tartja, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon a koronavírus járvány iskolai következményeinek kezelését célzó programokra.

„A járványhelyzettel összefüggő mentális egészségvédelem – nemcsak a diákok és a pedagógusok, de a teljes magyar társadalom tekintetében is – olyan nemzeti ügy kell legyen, amely során nem a vitás pontokat, hanem a közös megoldásokat kell keresni” – írta közleményében, amelyet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezet (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezet (PSZ) vezetői is aláírtak.