Huszonhárom év után fogták el a gyanúsítottakat

2021.12.01. 09:14

Több mint két évtized után kattant a bilincs annak a két férfinak a kezén, akik még 1999-ben, egy budapesti étteremben követtek el emberölést a rendőrség gyanúja szerint. 

A hatóság arról adott hírt, hogy 1999. február 2-án, a Budapest XV. kerületében, a Szent Korona útján található egyik vendéglátóhelyen ismeretlen tettesek megöltek egy magyar és egy bolgár állampolgárságú férfit. Az eset után indult nyomozásban D. Alex és B. Karol szlovák állampolgárok lettek a gyanúsítottak, akik ellen európai elfogatóparancsot adtak ki. Ez alapján előbb 2021. október 8-án D. Alexet Budapesten, míg B. Karolt ugyanazon napon Németországban elfogták a rendőrök.

A német hatóságok B. Karol kiadatásáról döntöttek, majd az osztrák rendőség közreműködésével 2021. november 30-án Hegyeshalomnál átadták a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak, ahonnan a TEK műveleti egységei szállították Budapestre. 

A szlovák férfit 2021. november 30-án a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki a fenti ügyben, majd őrizetbe vételét követően letartóztatására tettek előterjesztést. 

(via Police.hu)