Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Karácsony Gergely azt ígérte, felfedi a Városháza-ügy kreálóit

image 6483441 (11)
2021.12.01. 20:35

Vaskos csomagot küldött a múlt héten felállt eseti vizsgálóbizottság számára szerdán Budapest vagyonkezelője. Karácsony Gergely arról írt közösségi oldalán, hogy a fővárosban 2019 óta történt összes ingatlanértékesítés teljes dokumentációját – amelyek tartalmazzák az értékbecslést, a pályázati kiírást, a pályázatokat, a bontási jegyzőkönyveket, a döntésről szóló előterjesztéseket, az adásvételi szerződéseket, az elővásárlási nyilatkozatokat és a birtokbaadási jegyzőkönyveket – átadták, a transzparenciát igazolandó pedig az iratokat hozzáférhetővé is tették mindenki számára.

A főpolgármester megjegyezte, 

most bárki ellenőrizheti, hogy az értékesítési pályázatok (a közcélú, zárt körű pályázatok kivételével) semmilyen „személyre szabást” vagy egyéb korlátozó feltételt nem tartalmaznak.

A Fidesz által elnökölt, de baloldali többséggel rendelkező vizsgálóbizottság egyebek mellett azt is feltérképezi, hogy a Városháza-ügyben megjelent hangfelvételek készítésük és összevágásuk által milyen egyezést mutatnak az orosz típusú dezinformációs kampányokkal, továbbá hogy az ezekből levonható következtetések összefügghetnek-e a 2022-es országgyűlési választásokba történő esetleges beavatkozási lehetőséggel.

Karácsony Gergely a kiszivárogtatás mögöttes politikai szándékaira utalva kétségbe vonta a hangfelvételen megszólaló „fideszes kötődésű emberek” tényállításainak valóságalapját. Azt is jelezte, hogy

a HVG mai tényfeltárása után, amely szerint a Fidesz megbízásából ellenzéki politikusokat figyelnek meg biztonsági cégek,

be kell mutatni, hogy a kamuügy Fidesz-közeli kreálói – akik közül a városvezetés egyet sem ismer – miként asszisztáltak egy lejáratókampányhoz. Ennek részleteit a főpolgármester később ismerteti.

A Városháza tervezett eladásáról az Index írt először, majd több rejtélyes, megvágott hangfelvétel is napvilágot látott egy Anonymus-maszkos alak révén, legutóbb kedden. Ezen a felvételen olyan fővárosi ingatlanok listáját közölték, amelyeket a városvezetés értékesítésre kínált. Karácsony Gergely Antalnak nevezte az Anonymus-maszkos alakot korábban, a témában elődjét, Tarlós Istvánt is megkérdeztük.

(Borítókép:  Karácsony Gergely az ellenzéki összefogás sajtótájékoztatóján 2021. október 8-án a Kossuth téren. Fotó:  Bodnár Patrícia / Index)  • Vennék
  • Hírek