Bajnai és Gansperger nem megy el a fővárosi vizsgálóbizottság elé

D NOE20140412035
2021.12.02. 17:31
Megkezdte munkáját a Városháza eladásának ügyét vizsgáló bizottság, és rögtön kiderült, hogy Bajnai Gordon és Gansperger Gyula sem megy el, hogy tisztázza a szerepét.

Kovács Péter, a testület elnöke tájékoztatja a tagokat arról, hogy mi történt eddig, milyen dokumentumokat kaptunk a vagyonkezelőtől és a városvezetéstől, illetve kiknek a részvételére számíthatunk a bizottsági üléseken

– olvasható a budapesti Fidesz Facebook-oldalára feltöltött bejegyzésben a fővárosi vizsgálóbizottság üléséről, amelyet a Városháza értékesítésének ügyében hoztak létre.

A bejegyzésből kiderül, hogy a kiszivárgott hangfelvételeken jutalékos rendszerről beszélő Bajnai Gordon és Gansperger Gyula nem jelenik meg a vizsgálóbizottság előtt.

Lapunknak nyilatkozva Tarlós István korábbi főpolgármester nemrég arról beszélt, hogy a baloldali többségű vizsgálóbizottság nem alkalmas annak kiderítésére, mi történt a Városháza eladásának ügyében, mert nem kötelezheti tanúskodásra az érintetteket. Úgy fogalmazott:

Ha Bajnai nem megy oda, akkor az ő kulcsfontosságú mondatai tárgyát sem képezhetik a vizsgálatnak, aminek így persze nem lesz sok értelme.

(Borítókép: Bajnai Gordon. Fotó: Bruzák Noémi / MTI)