Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-7 °C
0 °C

Belelőttek a volt miniszter lakásának ajtajába

2021.12.02. 13:58

Szerda hajnalban több lövést adott le egy férfi Forgács Imre volt igazságügyi miniszter lakásának ajtajára. A férfi a volt miniszter szomszédja volt, aki a lövöldözéskor ittas állapotban volt, a rendőrség garázdaság gyanúja miatt vette őrizetbe – írja a Népszava.

A rendőrség közölte, hogy az ügyben nem merült fel politikai motiváció. Forgács Imre azt mondta, hogy szerda reggel hat órakor arra ébredtek, hogy egyik szomszédjuk lakásának riasztója bekapcsolt abban a társasházban, ahol élnek.

Felesége ekkor felhívta a szomszédot, majd kiderült, hogy nem történt komolyabb baj, de sem ő, sem a közös képviselő nem volt képes a férfit rávenni a riasztó kikapcsolására. Ráadásul a férfi ezután megjelent Forgács Imréék ajtaja előtt, ahol trágár szavakkal azt követelte, hogy nyissanak neki ajtót.

Miután a házaspár a kérésnek nem tett eleget, a férfi több lövést is leadott az ajtóra egy pisztollyal, ezután visszament a saját lakásába. Forgács Imréék ezután értesítették a rendőrséget, húsz percre rá a hatóság emberei elfogták lakásában a férfit.

A helyszínen kiderült, hogy nem éles lőfegyverrel, hanem gumilövedékes pisztollyal lőtt, amelynek a golyója nem tud áthatolni a bejárati ajtón.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendelkezésre álló adatok szerint azt közölte: egy 39 éves, ott lakó férfi gumilövedékes fegyverből adott le több lövést a lépcsőházban. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a férfi ellen, aki a vallomástételt megtagadta.

A lövöldözésben szerencsére senki sem sérült meg.  • Vennék
  • Hírek