Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Lezárult a nyomozás a Honvédkórház Covid-osztályának késelője ügyében

2021.12.02. 08:51

Átadta az ügyészségnek a nyomozás iratait a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) annak a kínai férfinak az ügyében, aki megszurkálta betegtársát a Honvédkórház intenzív osztályán. A megtámadott 54 éves nő négy nap múlva életét vesztette.

A rendőrség közleménye szerint az ügyben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt folytattak nyomozást.

A férfi egy kötszerollóval és egy érfogó ollóval szurkálta halálra mélyaltatásban fekvő betegtársát idén március 13-án a Honvédkórház koronavírusos betegeinek fenntartott intenzív osztályán. A 38 éves kínai férfi előzőleg egy másik beteget ütött és fojtogatott, majd a kórházi személyzetre is rátámadt. A zavart férfit végül a biztonsági őrök fegyverezték le, majd a rendőrök előállították.

A közfeladatot ellátó személy sérelmére, több ember sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete, valamint súlyos testi sértés kísérlet elkövetésével gyanúsított férfi az eljárás alatt nem tett vallomást.

Az igazságügyi elmeszakértők megállapították, hogy a gyanúsított kóros elmeállapotban szenved, illetve szenvedett a bűncselekmény elkövetésekor is. A bíróság elrendelte a férfi kényszergyógykezelését. A BRFK az ügy iratait november 30-án megküldte az ügyészségre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport