Novák Katalint aljas, náci féregnek nevezték, becsületsértési pert nyert

DROTI20211126018
2021.12.02. 22:06

A bíróság kimondta, hogy Homonnay Gergely DK-közeli aktivista becsületsértést követett el akkor, amikor „aljas, náci féregnek” nevezte Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert. Az ítélet szövegét Novák Katalin tette közzé a Facebook-oldalán.

A bíróság úgy ítélte meg, hogy Homonnay Gergely vádlott azon kijelentése, mely szerint a magánvádló »aljas, náci féreg«, Novák Katalin emberi méltóságának olyan korlátozhatatlan belső magvát sérti, melynek a bíróság alkotmányos védelmet nem biztosíthat. A vádlott kijelentése – annak kontextusában is értékelve – átlépte a véleménynyilvánítás határát, és megvalósította a becsületsértés törvényi tényállását

– áll a bíróság szeptember 6-án hozott ítéletében, amelyet most kézbesítettek. A bíróság a fentiek miatt egy év próbaidőre ítélte Homonnay Gergelyt.

Tiszta sor: mindennek van határa

– kommentálta a döntést Novák Katalin.

Homonnay Gergely egy június 29-i bejegyzésben tette a becsületsértő kijelentést Novák Katalinról, bejegyzése még most is elérhető.

Tegnap Pécsen megvertek két férfit. Az egyik az eszméletét vesztette. A két férfi – egyébként orvosok – bűne az volt, hogy melegek. Szeretném megkérdezni ezt az aljas nácit, érez-e személyes felelősséget a történtek miatt, de nem tudom, mert kitiltott az oldaláról

– fogalmazott Homonnay a bejegyzésben, miközben arról is írt, hogy Novák Katalin 2018 nyarán Kaposváron, a Református Egyházi Napok beszélgetésén szerinte „egységbe hívta a nemzetet a melegek ellen, akik szerinte a családra jelentenek veszélyt”.

(Borítókép: Novák Katalin. Fotó: Rosta Tibor / MTI)