A Belügyminisztérium jelezte, nem indokolt Kövér László beszédének kivizsgálása

2021.12.03. 22:07

Szabó Tímea az ellenzék közös sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy Kövér László beszédének kiszivárgása és a Pegasus-ügy után feljelentést tesznek.

A Párbeszéd társelnöke többek között arról beszélt, hogy Kövér László szavai szerint az ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot, de a házelnök ezzel nemcsak az ellenzéki politikusokról, hanem több millió magyar állampolgárról állította ugyanezt.

Elektronikus úton érkezett megkeresésre válaszolva emlékeztetjük arra, hogy a beszéd egy olyan ünnepi rendezvényen hangzott el, melyen számos meghívott vendég is részt vett, akik nem tagjai a hivatásos állománynak. Vizsgálat lefolytatását a Belügyminisztérium nem tartja indkoltnak

– válaszolta a Belügyminisztérium sajtóosztályta az Azonnalinak Kövér László kiszivárgott beszédével kapcsolatban. A Belügyminisztérium válaszolt egyedül a kérdésre, az Alkotmányvédelmi Hivatal, Kövér László sajtótitkársága és a Fidesz-frakció sajtóosztálya sem reagált semmit.

Stummer János, a parlament Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke viszont jelezte, hogy a testület december 9-én sorra kerülő ülésén felteszik a kérdés Pintér Sándor belügyminiszternek és az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetésének is, hogy van-e folyamatban bármilyen vizsgálat, és ha nincs, akkor tervezik-e.

(azonnali.hu)