Áder János: Nem riogatni akar a Planet 2021

D NOE20211130011
2021.12.03. 15:38
A Planet 2021 Budapest nem riogatni akar, hanem megmutatni, hogy a környezet védelmében mindenki tehet valamit - mondta Áder János pénteken, miután megtekintette a rendezvény fenntarthatósági közönségprogramját.

Az államfő kifejtette, hogy a Your Planet összesen több mint 120 oldalnyi kísérő szöveggel mutatja be az emberiség hatását a környezetre, a fenntarthatóság lehetőségeivel együtt. Hozzátette, hogy néhány óra alatt ennyi tudás megerőltető lenne, de a hanghatások és látványelemek jelentősen megkönnyítik a befogadást.

Az élményszerzés fontos, de ennél is fontosabb tudásvágyat ébreszteni a környezetvédelem iránt, különösképp a gyermekekben

- hangsúlyozta. Áder János azt reméli, hogy a látogatóknak eszükbe jut mindaz, amit itt átéltek, ha később bármilyen helyzetben szembesülnek a környezetvédelem kérdéseivel. A helyszíni visszajelzések alapján a közönségprogramok fölkeltették a látogatók érdeklődését, és megmutatják, hogy nem érdemes fölöslegesen vásárolni, a kelleténél többet fogyasztani, még több hulladékkal terhelni a környezetet - idézte az államfőt az MTI.

A köztársasági elnök a Planet 2021 Budapest előtt exkluzív interjút adott az Indexnek. Ebben egyebek mellett arról beszélt, hogy a fenntarthatóság témája szeptembertől oktatható tárggyá válik a gimnáziumokban, és az a törekvése a kormánynak, hogy választható érettségi tantárgy legyen belőle.

(Borítókép: Áder János a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó hivatalos megnyitóján a Hungexpo C pavilonjában 2021. november 30-án. Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.