Németh Lajos ajándékkal teli bakancsokról és hatalmas hóról beszélt

DSOKI20150125004
2021.12.03. 17:27 Módosítva: 2021.12.03. 17:44

Téli arcát mutatja az időjárás a hétvégén. Szombaton igazi kirándulóidőnk lesz, de csak plusz 5 fok körüli csúcshőmérséklettel – mondta Németh Lajos meteorológus. Emlékeztetett arra is, hogy

hétfőn hatodika, de már vasárnap este érdemes kitisztítani a bakancsokat, be lehet tenni az ablakba, mint a régi szép időkben, és hétfő reggelre benne lesz az ajándék.

A meteorológus elmondta, hogy Mikulásig semmiféleképpen nem lesz olyan hideg, hogy befagyjon a Balaton. Kiemelte, hogy ami a téli arcot illeti, péntek reggelre Kékestetőn 18 centiméteres hó hullott. Tehát van tél – jegyezte meg.

Vasárnap érkezik egy újabb mediterrán ciklon, ami miatt újra többfelé várható csapadék. Síkvidéken is előfordul majd havazás, a hegyekben pedig tovább gyarapszik a hó, de jelentős mennyiségű, legalább 10-15 centiméter hó kialakulhat a Mecsek térségében is

– mondta a TV2 reggeli műsorában Németh Lajos, hozzátéve, hogy ez a télies időjárás egészen a jövő hét szerdáig kitarthat, utána enyhülés várható.

A meteorológus szerint a jövő héten a legutolsó mediterrán ciklonunk vasárnap lesz, utána csendesebb, nyugodtabb, téli, de nem havas és nem csapadékos időben lesz részünk.

(Borítókép: Egy autó halad a behavazott úton a Mecsekben Pécs közelében 2015. január 25-én. Fotó: Sóki Tamás / MTI)