Terjed az omikron-variáns, új oltóanyag gyártására van kilátás

IMG 7653 (1)
2021.12.04. 19:33
A vakcina hamarosan el is készülhet – állítja a BioNTech vezérigazgatója, a WHO pedig tájékoztatást tett közzé arról, hogy mennyire pusztító az új vírusmutáció. Az Index szombati hírösszefoglalója.
  • Úgy tűnik, hogy új vakcinára lesz szükség az omikron-variáns leküzdése érdekében, de a gyártó ígérete szerint az oltóanyag hamar el fog készülni.
  • Közben az Egészségügyi Világszervezet azt is elárulta, hogy hány emberéletet követelt az omikron-variáns.
  • Tarlós István eltűnődött rajta, hogy beperelné Karácsony Gergelyt, ugyanis szerinte a főpolgármester félre akarja vezetni a közvéleményt, amikor szándékosan olyasmit sejtet, ami nem igaz.
  • Csípős hideg áramlatokkal, némi csapadékkal köszöntött be a tél, és úgy tűnik, az első decemberi hétvégén mindenki havat akar látni: megtelt a Kékestető.
  • Azt is megírtuk, hogy 87 esztendős korában ismét esküvőre készül Moldova György. Az író azt ígéri, ez lesz az utolsó házassága.

Laptársaink írásaiból a következőket ajánljuk:

FEMINA: A molett nők is számos stílus és fazon közül válogathatnak ruhavásárláskor, ám nem árt tudni, mik azok a színek, fazonok és anyagok, amik előnyösek a teltebb idomokon. Ebben nyújt segítséget az újság cikke.

DÍVÁNY: A lap cikkéből kiderül, miért módosították azt a híres fényképet, amelyiken a második világháború végén a Vörös Hadsereg katonája kitűzi a szovjet sarló-kalapácsos lobogót a Reichstag épületére.

AZ ÉN KUTYÁM: A tél beköszöntével a fázósabb ebekről ír az újság. A cikkből kiderül, melyik fajtákat ajánlott beengedni a lakásba a hideg évszakban.