Tízmillió forintot loptak egy inárcsi szállodából, rács mögé kerültek

2021.12.04. 11:08

Napra pontosan négy hónap kellett ahhoz a rendőröknek, hogy egy őszi rablás minden egyes résztvevőjét elfogják, ám december 1-jén a társaság egésze a rácsok mögé jutott. 

A rendőrség adott hírt róla, hogy egy inárcsi szálláshely egyik emeleti szobájában akkor még ismeretlenek megtámadtak egy vendéget 2021. szeptember 1-jén éjszaka. A tettesek fegyverrel kényszerítették több mint 10 millió forintja átadására, majd a zsákmánnyal megléptek a helyszínről. A kirabolt személy nem szenvedett sérülést, a meneküléshez használt autót Ócsa külterületén megtalálták a rendőrök.

A rablás után már kilenc nappal eredményesek voltak a nyomozók, akkor a 18 éves G. Józsefet a fővárosban elfogták, őrizetbe vették, azóta letartóztatásban van. Azonban társa azonosításán és felkutatásán három hónapig kellett dolgoznia a rendőröknek, az 54 éves N. Csabát Törökbálinton kapcsolták le a helyi körzeti megbízottak 2021. december 1-jén délelőtt. A településen leintettek egy járművet, amelynek hátsó üléssorán egy férfi feküdt. Igazoltatniuk sem kellett volna, mert korábbi intézkedéseik alapján tudták, hogy ki próbált hasalva bujkálni előlük. A bújócskázó N. Csaba panasszal élt a gyanúsítás ellen, a bűntényt tagadta, vallomást nem tett.

A rablás elfogott tettesein kívül a meneküléshez használt autó sofőrje, valamint a tippadó sem úszta meg. A sofőrt, a 24 éves B. Józsefet a főváros IX. kerületében autózva fogták el, a tippadót, a 21 éves H. Liliánát ferencvárosi tartózkodási helyéről vitték el bilincsben. Utóbbinál több millió forintot, valamint egy nagy értékű autót lefoglaltak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztálya az azóta letartóztatott N. Csaba és B. József ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást – olvasható a közleményben.