Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

Hadházy Ákos szerint az Igazságügyi Minisztérium vezetője is érintett lehet egy bűnügyben

2021.12.05. 11:40
Újabb fejlemények érkeztek a végrehajtók elnöke korrupciós ügyével kapcsolatban: Hadházy Ákos szerint akár kormányzati vezetők is lehetnek az érintettek közt.

Sajtóhírek szerint letartóztatták a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökét, Schadl Györgyöt. A teljes igazságszolgáltatás hírzárlat alá került, se a Központi Nyomozó Főügyészség, se a Fővárosi Törvényszék, se a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, de még az Igazságügyi Minisztérium sem adott tájékoztatást a történtekről. 

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a legfőbb ügyészt, Polt Pétert kérdezte a parlamentben az üggyel kapcsolatban, aki akkor választ ugyan nem adott, de később elmondta, hogy miért nem válaszolhat érdemben. 

Ezt követően a képviselő a Facebook-oldalán most újabb állításokat tett: 

Polt hiába titkolta, most már biztos: A BÍRÓSÁGI VÉGREHAJTÓI KAR ELNÖKE ELLEN A KÖZPONTI NYOMOZÓ FŐÜGYÉSZSÉG NYOMOZ. A GYANÚ PEDIG KORMÁNYTAGOT ÉRINTŐ HIVATALI VESZTEGETÉS, VESZTEGETÉS ELFOGADÁSA VAGY BEFOLYÁS VÁSÁRLÁSA LEHET. 

Hadházy a posztjában arról is beszámolt, hogy a főügyészség a napokban zár alá vette Schadl György és felesége ingatlanait, mindezt a tulajdoni lapok képeivel illusztrálta. 

A fentiek tények. Tény az is, hogy a végrehajtói karban a trafikosztáshoz hasonló átrendeződés folyt az elmúlt években. Sok végrehajtótól elvették a jogot amiatt, mert nem volt jogi diplomájuk. Egyrészt vicc, hogy enélkül is űzhették ezt a szakmát, másrészt viszont az így felszabadult zsíros bizniszért megindult a harc

– folytatta a képviselő, aki szerint ezek alapján az is könnyen lehetséges, hogy Schadl pénzért cserébe osztotta szét a végrehajtói kar pozícióit, amiben – véli Hadházy – talán még minisztériumi vezetők is segédkeztek. 

(via 24.hu)


  • Vennék
  • Hírek