Márki-Zay Péter még vasárnap is osztogat Budapesten

PAP 5718
2021.12.05. 09:46

Korrupcióellenes küzdelméről és annak nyomán indított akciójáról posztolt vasárnap a közösségi oldalán Márki-Zay Péter. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a Facebookon azt írta, aktivistáik Budapest legnagyobb terein várják azokat, akik csatlakozni szeretnének a korrupcióellenes küzdelemhez.

Csatlakozzon hozzánk, vegye át saját kék szalagját ezen a hétvégén Budapest több pontján.

A bejegyzésben az áll, a kék szalag az elszámoltatás és a korrupcióellenes küzdelem jelképe. 

Ha egyetlen célt kellene mondani, akkor az a korrupcióellenesség – erről már az Indexnek adott interjúban beszélt Hódmezővásárhely polgármestere. „Annak idején a fideszes Fricz Tamás fogalmazta meg azt, hogy Magyarország egy következmények nélküli ország. Igaz, nem a Fidesz-kormány alatt tette, de ebben igaza volt. Én személy szerint erre a problémára vezetem vissza azt, hogy ma Magyarország az egész Európai Unió legkorruptabb országa, hogy itt halnak meg a legtöbben a Covidban, és hogy itt él a legtöbb szegény ember” – így a politikus. 

AHHOZ, HOGY EZEKEN VÁLTOZTATHASSUNK, AZ KELL, HOGY NE LEHESSEN KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL LOPNI.

„A járványkezelést is ez határozta meg, ezért építünk kínai vasutat külföldi hitelből, és ezért engedünk be bűnöző migránsokat pénzért az országba, miközben a Fidesz elvileg a bevándorlásellenes párt. Én azt látom, hogy ennek a kormánynak csak a lopás számít, semmi más. Ennek véget kell vetni” – mondta. 

(Borítókép: Márki-Zay Péter. Fotó: Papajcsik Péter / Index)