Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Még nincs meg a harmadik oltása? – levele érkezik

2021.12.05. 11:50 Módosítva: 2021.12.05. 13:26

Emlékeztető üzeneteket küld e-mailban a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) azoknak, akik még nem vették fel a harmadik oltást. A vírus erőteljesen terjed, sokan megbetegszenek, a korábban kapott védőoltások hatása pedig néhány hónap elteltével már gyengülni kezd – írják.

Nyilvántartásunk szerint Ön még nem igényelte a 3. megerősítő oltást. Saját maga és családtagjai egészségének védelme érdekében arra kérjük, hogy ezt tegye meg! A megerősítő oltás újból magas szintre emeli a védettséget

 – fogalmaznak. Emlékeztetnek arra is, hogy az oltási akcióhetet december 12-éig meghosszabbították, így akár külön időpontfoglalás nélkül is lehet kérni a vakcinát az oltópontokon reggel és este hét óra között. 

A hvg.hu megjegyzi, hogy nem tudni, mikori nyilvántartás alapján küldi ki az üzeneteket a NEAK, ugyanis egyik olvasójuk szerdán kapta meg a harmadik oltását, ennek ellenére megkapta az emlékeztetőt. Egy másik olvasót pedig annak ellenére kerestek meg, hogy két Janssen-dózist kapott korábban.

Frissítés: Cikkünk megjelenése után az Index egy olvasója megerősítette, hogy több példa is akadt rá: egyesek úgy kapják meg az emlékeztető üzenetet a NEAK-tól, hogy már felvették a harmadik dózis vakcinát, s esetenként annak ellenére is elküldték az e-mailt, hogy az illető korábban külön jelezte, miszerint nem szeretne szerepelni a kormányzati adatbázisban.

(via hvg.hu)  • Bérelnék
  • Hírek