Soltész Miklós: Vállalják kereszténységüket a fiatalok

2021.12.05. 15:04

Fontos, hogy a mai világban a fiatalok merjék vállalni kereszténységüket, és ezt ki merjék mondani Európában és Magyarországon is. Erről a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszélt a budapesti Mátyás-templom előtt. Soltész Miklós úgy fogalmazott: a keresztény életben, közéletben helyük van a gitáros énekeknek, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy több száz fiatal gyűlt most itt össze, tudósított a távirati iroda.

Szerinte ez közösséget teremt a családban, a nemzetben, „különösen ma, december 5-én, amikor fontos a nemzeti összefogás egy csúfos, több évvel ezelőtti népszavazás után”.

Hozzáfűzte: meg kell mutatni, hogy összetartozunk. Soltész Miklós szerint ezeket a közösségeket erősíteni kell Európában is, és ha mindezt „mi, magyarok tudjuk közvetíteni más nemzetek irányába, akkor mindent megtettünk, és megmutattuk, hogy szükség van ránk”, és a világnak is szüksége van a magyarságra. Az államtitkár azt mondta: reméli, ez a megmozdulás is legalább olyan sikeres lesz, mint a hat évvel ezelőtti.

A rendezvénnyel a szervezők advent időszakában a béke fontosságára kívánják felhívni a figyelmet.