Három évig tartó vezetékes hálózatfejlesztést zár le decemberben a DIGI

2021.12.06. 15:03 Módosítva: 2021.12.06. 15:26

A DIGI három évig tartó vezetékes hálózatfejlesztési munkálatokat zár le idén decemberben, az újításoknak köszönhetően a vállalat 16 vidéki nagyvárost is lefedő gerinchálózata saját optikai hálózaton kapcsolódik a budapesti központhoz.

A 2018 óta saját beruházásként, fokozatosan lefektetett gerinchálózat hossza meghaladja a 2000 kilométer, amivel vidéki nagyvárosokat fed le, mint 

Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Szolnok, Szeged, Győr, Siófok, Székesfehérvár, Veszprém és Dunaújváros.

A vállalat a három évig tartó fejlesztési munkálatokkal lehetővé tette, hogy a csúcstechnológiás, felhasználói végpontig kiépített vidéki gerinchálózata saját optikai hálózaton kapcsolódjon a vállalat budapesti központjához.

A vezetékes hálózata mellett a DIGI az elmúlt években kiemelt figyelmet fordított mobil szolgáltatásának fejlesztésére is: 2019-es indulása óta több mint 900 településen tette elérhetővé a szolgáltatását, a lakosság csaknem 90 százalékának biztosítva a kültéri lefedettséget.

A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. a DIGI Communications N.V. magyarországi leányvállalata, az országban 1998. óta van jelen. 

A 4iG Nyrt. november végén tette közzé, hogy végleges adásvételi szerződést kötött a román RCS & RDS konzorciummal a DIGI Távközlési Kft. és leányvállalatai megvásárlásáról.

(MTI)