Egy vendég ártalmatlanított egy lövöldöző férfit egy borsodi szórakozóhelyen

2021.12.06. 14:59
Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki fegyverével lövöldözött és a vendégeket fenyegette egy borsodi kistelepülésen lévő szórakozóhelyen, ám az egyik vendégben emberére akadt – tájékoztat róla a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

Az ügyészség kifejti, hogy 2020. június hónap második felében az éjszakai órákban egy borsodi kistelepülés pincesorán lévő borospincéből kialakított szórakozóhelyen egy ittas férfi több vendéggel kötekedett, szándékosan lökdöste őket. Az egyik vendég igyekezett a kialakult helyzetet kezelni és a randalírozót meghívta egy italra, azonban az agresszív személy elővette a gumilövedékkel töltött gázriasztófegyverét, azt közvetlen közelről a férfi arcába tartotta, és megkérdezte tőle, hogy „fejbe lőjelek?”

Ezután a fenyegetett vendég és a társaságában lévő személyek elhagyták a helyiséget, ám a részeg fegyveres nem nyugodott le, belekötött a pultosba és más ott szórakozó személyekbe, miközben a riasztófegyverét többször elővette, és ráfogta egy-egy vendégre, majd egy alkalommal a padlóra lőtt.

Később a hőzöngőt korábban megnyugtatni igyekvő vendég újra akcióba lendült, ám ezúttal nem csak szavakkal operált, és a nyakánál fogva a földre rántotta, majd mellkasára térdelt, illetve többször arcon ütötte, így mindaddig a földön tartotta, amíg az időközben értesített rendőrök a helyszínre érkeztek.

A garázda férfi által használt riasztófegyver lőfegyverutánzatnak tekintendő, az abból kilőtt lövedékek a lőtávolságtól függően akár súlyos sérülés, illetve maradandó testi fogyatékosság okozására alkalmasak.

(via Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport