Soproni Tamás a NER politikusaihoz hasonlította a pert vesztett szocialista képviselőt

DMARC20171023003
2021.12.06. 18:01
Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy az önkormányzat jogerősen is pert nyert Hatvani Csaba MSZP-elnök és Bálint György, az MSZP önkormányzati képviselője és helyi alelnöke ellen.

A VI. kerület polgármestere azt írta, hogy a Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletében kimondta, hogy az Andrássy úti ingatlanpanamákban jogerősen elítélt Hatvani Csaba és Bálint György fedezetelvonó szerződést kötöttek.

Ha nem lépünk az ügyben, 14 millió forinttal rövidíthették volna meg a terézvárosi önkormányzatot

– írja Soproni Tamás, aki szerint ezzel pont került az ügy végére, egyúttal sikerült megvédenie az önkormányzat érdekeit morálisan és jogilag is.

Mégis, hiába nevet az egyik szemem, ha a másik sír. Szomorú vagyok ugyanis, hogy egy újabb szocialista képviselőről bizonyosodott be, hogy nem különb, mint a NER politikusai. Hogy a saját érdekét az általa képviseltek érdeke elé helyezi. Hogy az önkormányzattal szembeni gazdasági bűncselekményért elítélt helyi elnökkel kötött fedezetelvonó szerződés felhasználásával kísérelte meg megrövidíteni az önkormányzatot

– bosszankodik Soproni Tamás, aki arról is beszélt, hogy az ügy kirobbanása után az MSZP képviselője bosszúhadjáratot indított ellene és az önkormányzat ellen, és Bálint György a Fidesszel szavazott együtt, gátolta az önkormányzat működését és fizetett hirdetésben támadta Sopronit.

Soproni Tamás korábban Bálint György pártból történő kizárását javasolta, aki trükközni akart egy 2004-ig visszanyúló ingatlanpanama kapcsán. Bálint György párttársa, Hatvani Csaba, Terézváros korábbi szocialista önkormányzati képviselője, majd alpolgármestere nagy értékű Andrássy úti ingatlanokat pályáztatás nélkül, töredékáron adott el, így az önkormányzatot 123 millió forint kár érte.

Bálint György jogilag és erkölcsileg is többszörösen megbukott. Ez a példátlan viselkedés és a jogerős ítélet egyértelművé teszi, hogy Bálint Györgynek nincs helye az ellenzéki összefogásban, sem Terézváros vezetésében

– zárja sorait Soproni Tamás.

(Borítókép: Soproni Tamás. Fotó:  Mónus Márton / MTI)