Egy magyar cég 150 ezer forinttal jutalmazza oltakozó dolgozóit

2021.12.07. 18:34

Egy az Index birtokába jutott körlevél alapján a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) bruttó 150 ezer forintnak megfelelő összeggel honorálja azokat, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen.

Az első vakcina felvételére december 15-ig van lehetőségük a munkavállalóknak, a jutalmat pedig legkésőbb december 20-ig fizetik ki a dolgozóknak. A jutalom azokra is vonatkozik, akik korábban már felvették az oltást, feltéve, hogyha fennáll még a munkaviszonyuk december közepéig bezárólag.

A társaság megjegyzi, hogy a betegségen átesett dolgozók, illetve azok, akik pillanatnyilag nem olthatóak, amennyiben 2022. március 15-ig felveszik az oltást, szintén jogosulttá válnak a jutalomra. Mint írják, fontos, hogy a tavaszi szezonindulásra már védett, átoltott munkaállomány szolgálja ki az utazóközönséget.

A járvány ellenére a társaságnak semmi oka nincs a panaszra. Mint ahogyan korábban megírtuk, idén csaknem 21 százalékkal nőtt a menetrendi hajók forgalma az előző évhez képest az október 24-én zárult személyhajózási szezonban a Balatonon. A balatoni kompok utasforgalma is történelmi csúcsot döntött, miután az összesített utasszám megközelítette a kétmilliót.