Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

Ebből a naptárból megtudhatja, mikor mit ünneplünk

2021.12.07. 12:56

Nemzeti ünnepeket és nemzetközi emléknapokat összegyűjtő honlap indult, amely az adott eseményről szóló ünnepségek, megemlékezések megszervezéséhez nyújt segítséget – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence azt mondta, hogy a https://jelesnapok.oktatas.hu oldalon 48 jeles eseményhez kapcsolódó tartalom, köztük 288 forgatókönyv található, ezek a teljes ünnepség segédanyagát tartalmazzák. Ezek között van például tanévnyitóhoz, a 48-as forradalom és szabadságharchoz, a karácsonyi ünnepséghez, a magyar költészet napjához vagy a víz világnapjához kapcsolódó tartalom.

Az oldalon az eseményekkel kapcsolatban leírások, módszertani ajánlások, szövegek, videók, hanganyagok szerepelnek, és megismerhető, milyen hagyományok kapcsolódnak hozzá, milyen forrásokból érdemes tájékozódni. A honlapon saját forgatókönyv is összerakható, majd kinyomtatható.

A portált az Oktatási Hivatal (OH) hozta létre. Kérdőívekkel felmérték, mely ünnepnapok érdeklik az embereket, majd kiadványokat szerkesztettek, valamint összegyűjtötték a különböző alkotásokat, és feltöltötték a honlapra.

A honlap célja, hogy segítsék a pedagógusok munkáját, amikor ünnepségekre, emléknapokra készülnek – számolt be az MTI.  • Vennék
  • Hírek