Semjén Zsolt: A keresztény szót az Európai Unióban manapság nem illik használni

2021.12.07. 07:55

A keresztény szót az Európai Unióban manapság nem illik használni, az üldözéssel összekapcsolni pedig végképp elfogadhatatlan – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Budapesten, egy kötet bemutatóján. Hozzáfűzte: mostanában az LMBTQ-mozgalom abszurditásai demonstrálják a legjobban, hogy ha valaki nem ért egyet velük, azonnal diktatúrát kiáltanak.

A KDNP-s politikus megjegyezte: miközben keresztények tízmilliói szenvedtek el üldöztetést a Közel-Keleten és Afrikában, addig az Európai Unió 2011-ben még egy a keresztényüldözést elítélő nyilatkozatot sem volt hajlandó elfogadni, mert a tervezetben szerepelt a „keresztény” szó – számolt be az MTI.

Vladimir Palko, a Jönnek az oroszlánok című kötet szerzője úgy vélekedett: az elmúlt évtizedekben egyre egészségtelenebb folyamatoknak lehetünk tanúi Európában. A kereszténységet elutasító baloldali liberális rendszer veszélyezteti a szabadságot, és kártékonynak tekinti a nemzet fogalmát.

Szerinte ennek a kártékony rendszernek, amely úgy terjeszti a gender és homoszexuális ideológiát, mint ahogy a marxizmust terjesztették a kommunisták a munkahelyeken, és amely minden értéket, a férfi-nő viszonyt, a családi kötelék fontosságát, a szülő-gyerek kapcsolatot kiforgat, egyedül Közép-Európa tud ellenállni.

Makláry Ákos atya, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke azt emelte ki, hogy a világban nap mint nap 300 millió keresztény szenved el üldöztetést, közben pedig az Európai Unióban az LMBTQ-közösség jogai kapják a legtöbb figyelmet.