Semjén Zsolt: Nagyon rendes, kitűnő embernek ismertem meg Völner Pált

D MTZ20210906107
2021.12.07. 16:39

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője a parlament folyosóján kérdezte Semjén Zsoltot a Völner-ügyről. A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, majd kifejtette:

Ez is azt bizonyítja, mint több fideszes képviselő esetében, hogy nincs kettős mérce, az ügyészség működik, Polt Péter teszi a dolgát. Ha valakivel kapcsolatban bűncselekmény gyanúja merül fel, akkor mindegy, hogy kormánypárti vagy ellenzéki, a törvény betűje szerint mindenkivel szemben el kell járni.

Semjén Zsolt azt is elmondta, hogy

Völner Pált egy nagyon rendes, kitűnő embernek ismertem meg, személyesen nehezen tudom elképzelni, hogy vele szemben ez megalapozott lenne.

Varga Judit felelősségéről úgy fogalmazott, hogy neki ebben magánvéleménye lehet, de a döntés az igazságügyi miniszterre tartozik.

Ahogy beszámoltunk róla, Polt Péter legfőbb ügyész hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az országgyűlés elnökénél Völner Pál képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is egyben.

Völner Pál azt állítja, hogy nem követett el bűncselekményt, államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően végezte, azonban vállalja az ügy politikai következményeit, és a mai nappal lemond államtitkári posztjáról. Az ellenzék Varga Judit igazságügyi miniszter távozását is követeli.

(Borítókép: Semjén Zsolt. Fotó:  Máthé Zoltán / MTI)