Üzent az év Covid-orvosa: Jobb, ha nem látják, mi folyik a kórházban

2021.12.08. 18:21 Módosítva: 2021.12.08. 20:23
„Átlagember számára elviselhetetlen kategória” – így jellemezte a mindennapokat Rokszin Richárd egy, a Magyarország Kormánya Facebook-oldalon közzétett videóban.

Talán mindannyian emlékszünk a koronavírus kezdetéről azokra a megrázó kórházi felvételekre, amelyek az olaszországi Bergamóban készültek. A járvány magyarországi megjelenése óta több alkalommal is felmerült, hogy itthon a média munkatársai miért nem forgathatnak a kórházakban hasonló videót. Érvként legtöbbször az hangzott el, hogy az emberek így a saját szemükkel láthatnák, mi folyik a Covid-osztályokon, és talán komolyabban vennék a korlátozásokat, illetve nagyobb eséllyel felvennék a koronavírus elleni védőoltást.

Az év Covid-orvosa, Rokszin Richárd ugyanakkor úgy véli, hogy ez nagyon rossz ötlet.

Jobb, ha nem kerülnek ki olyan videók, ahol látszik, hogy mi folyik a Covid-osztályokon. Ez egy átlagembernek elviselhetetlen kategória, sokszor még a szakemberek számára is olyan lelki terhet, stresszt jelent, hogy ha nem beszélnénk ki egymás között akkor, amikor kijövünk a fertőzött zónából, egészen biztos, hogy komoly problémáink lennének a depressziótól a kiégésig

– mondta Rokszin Richárd, aki azt kéri, hogy mindenki vegye fel az oltást.

 Czibula Eszter tüdőgyógyász is hasonlót üzent az oltatlanoknak, akik közül jóval többen kerülnek kórházba.

„Mi mindennap értük harcolunk, és azt gondolom, az ő kötelességük az, hogy segítsenek nekünk ebben” – mondta a tüdőgyógyász.