Tízezer élelmiszercsomagot adományoz rászorulóknak a Mészáros-csoport

2021.12.08. 13:29

A tavalyi évhez hasonlóan idén is tízezer élelmiszercsomagot adományoz rászorulóknak a Mészáros-csoport a karácsonyi időszakban. Az ötvenmillió forint összértékű csomagokat a cégcsoporthoz tartozó élelmiszeripari vállalatok termékeiből állították össze, és a Magyar Vöröskereszt juttatja el a nélkülöző családoknak és az egyedülálló idős embereknek.

A csomagokban az alapvető élelmiszereken túl olyan termékek is helyet kaptak, amelyek ritkábban kerülhetnek a szegénységben élők asztalára. A többi között pulyka húsáru, friss tojás, méz, karácsonyi keksz és csokoládé is részét képezi az adománynak. A Magyar Vöröskereszt országszerte, a megyei szervezetein keresztül még karácsony előtt eljuttatja a csomagokat az érintettekhez – tájékoztatta szerkesztőségünket a Mészáros-csoport.

A járványhelyzetben még nagyobb logisztikai ráfordítással és mennyiségben juttatunk el élelmiszereket a nehéz helyzetben lévőknek, szakértő munkatársaink és lelkes önkénteseink segítségével. A Mészáros-csoport élelmiszercsomagjainak gyors és jól szervezett kiosztását az egész országot lefedő hálózatunk teszi lehetővé, ami nem kis feladat, hiszen ez még a Magyar Vöröskereszt gyakorlatában is igen nagy mennyiségű és értékű élelmiszeradománynak számít

 mondta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.