Németh Szilárd 1944-hez hasonlította a Magyarországot érő erőszakos kihívásokat

2021.12.08. 17:37

Magyarországnak ugyanolyan erőszakos kihívásokkal kell szembenéznie, mint 1944-ben – ezt a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára mondta a Kiss János altábornagy halálának 77. évfordulója alkalmából rendezett kőszegi megemlékezésen.

Németh Szilárd szerint az új német koalíciós program aláírói nemcsak saját országukat, hanem egész Európát meg akarják változtatni.

Hozzáfűzte: meg akarják alapítani az „új birodalmat”, az európai egyesült államokat, elvéve ezzel a nemzetállamok, így Magyarország szuverenitását is, tudósított az MTI. Az államtitkár úgy véli: meg akarják szüntetni a magyarok nemzetiönazonosság-tudatát, keresztény hitét, és „fényes bevándorlójövőt” szánnak ennek a nemzetnek. Szerinte szétzilálnák a magyar családokat, elvennék tőlük a saját gyermekeik nevelésének jogát, beengednék a magyar óvodákba és iskolákba az LMBTQ-szervezeteket.

Az államtitkár hangoztatta: a magyar nemzeti értékek megőrzéséhez összefogásra van szükség. Szerinte az elődökhöz hasonlóan most is meg kell védeni a nemzeti szuverenitást, az önrendelkezést, a szabadságot, és ebben mindenkinek feladata és felelőssége van.