18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nem találta a töltőjét, meg akarta fojtani a feleségét

2021.12.08. 15:12

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki otthonukban bántalmazta, majd egy nadrágszíjjal próbálta megfojtani feleségét, közölte az ügyészség

A vádirat szerint az elkövető és a sértett több mint harminc éve házasok. Kapcsolatuk a férfi féltékenysége miatt megromlott, és emiatt többször is bántalmazta a nőt.

Tavaly december 3-án, már a reggeli órákban összetűzésbe keveredtek nagykőrösi lakóhelyük konyhájában. Ekkor a férfi azért ütötte fejen az asszonyt, mert nem találta a telefontöltőjét.

A bántalmazás után a nő a konyhában maradt, míg a férfi kiment, majd visszatért oda kezében egy nadrágszíjjal. A férj a sértetthez lépett, a nadrágszíjat átvetette a nyakán és azt becsatolva folyamatosan húzni kezdte, szorítva ezzel a nő nyakát. Közben a férfi azt hangoztatta, hogy megöli az asszonyt. Miután a sértett a szorítás miatt már nem kapott levegőt, csak úgy tudott kikerülni az elkövető kezei közül, hogy úgy tett, mint aki megfulladt.

Az elernyedt testtel földre eső sértett nyakáról az elkövető lefejtette a nadrágszíjat. Miután azt hitte, hogy megölte a feleségét, az elkövető a sértett testét az ágyukba helyezte. Ezt követően ő maga gyomirtó és rovarölő szert ivott, így kívánt öngyilkos lenni.

Egy-két óra múlva fiuk talált rájuk, és értesítette a mentőket. A sértett csak a véletlen szerencsének és helyzetfelismerésének köszönhette, hogy nem szenvedett súlyosabb sérüléseket a bántalmazás során.

A Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az elkövető ellen.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport