Megállapodtak a Magyar Honvédség béren kívüli juttatásairól

2021.12.09. 14:55

Megállapodtak a Magyar Honvédség jövő évi béren kívüli juttatásairól. Az erről szóló dokumentumot Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Czövek János, a Honvédszakszervezet (Hosz) elnöke, Varga István, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének elnöke és Hazuga Károly, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke írta alá csütörtökön Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban.

A honvédelmi miniszter kiemelte: amit a honvédelmi tárca a múlt év végén vállalt, azt a kihívások ellenére maradéktalanul teljesítette. Benkő Tibor részletesen ismertette a jövő évi béren kívüli juttatások rendszerét, amelyet több pontban is fejlesztettek. Felhívta a figyelmet arra, hogy januárban a katonák és a honvédelmi alkalmazottak fizetése is tovább emelkedik.

Czövek János mindeközben azt mondta, hogy mindhárom aláíró szervezet sikerként értékeli mind a bérekről, mind a béren kívüli juttatásokról szóló megállapodást.

Mindeközben egy külön rendeletben szabályozták, hogy a honvédség hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonái további 11 százalékos emelést kapnak az illetmények és az illetményjellegű juttatások tekintetében 2022. január 1-jétől kezdve. Az erről szóló rendelet a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.

(via MTI)