Átadták a gyalogos sétányt a pesti alsó rakparton

2021.12.10. 16:15

A végső határidő előtt két héttel befejeződtek az átépítési munkák az id. Antall József rakpart Parlament és Margit híd közötti szakaszán, december 13-tól, hétfőtől gyalogos sétány várja az arra járókat – tájékoztat a Budapesti Közlekedési Központ.

Mint írják, a rakpartok fejlesztése több lépésben történik meg. Ezúttal a pesti alsó rakpart Parlament és Margit híd közötti szakaszát korszerűsítették, ahol gyalogos sétányt és fasort alakítottak ki az útpálya, valamint a Duna között. A projektnek köszönhetően megszűntek a kihasználatlan felületek, zöldebbé vált a partszakasz.

Kiemelték, hogy a látkép, valamint a világörökségi helyszín nem sérült, sőt az új sétánynak köszönhetően a dunai panorámában gyönyörködhetnek majd az odalátogatók.

A korszerűsítésnek még a 2017-es budapesti vizes-világbajnoksághoz kapcsolódóan kellett volna megvalósulnia, azonban a háromütemesre tervezett munkából korábban csupán kettő valósult meg. A harmadik ütem megvalósítása idén júniusban indulhatott el. A forrás központi költségvetés által biztosított részét csak 2021 végéig biztosítja a kormány a fővárosnak, ezért a munkákat idén be is kellett fejezni – olvasható a közleményben.

A pesti alsó rakpart átadásáról Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere közösségi oldalán számolt be.

A rakpartprojekt rendkívül népszerű volt a tavalyi évben, a hétvégéken rengeteg gyalogos, kerékpáros, kicsi és nagy vette birtokba a lezárt szakaszt, amely hamarosan még zöldebb és élhetőbb környezetben vár mindenkit

– írta bejegyzésében, amelyben kiemelte, hogy a szakaszra 34 kocsányos tölgyfát ültettek, és kihelyeztek 16 hulladékgyűjtőt is. Hozzátette, hogy a szakasz forgalomcsillapított lesz az autóval közlekedőknek, így mindenki számára élvezhető Budapest új zöldterülete.