Börtönbüntetést kértek a motorosra, aki úgy okozott balesetet, hogy háromszor tiltották el véglegesen a vezetéstől

2021.12.11. 13:01

A Nógrád Megyei Főügyészség szerint a Balassagyarmati Járási Ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést és végleges hatályú járművezetéstől eltiltást indítványoz egy 52 éves kazári motorosnak, aki már korábban is el volt tiltva a vezetéstől. Ennek ellenére vezetett, sőt balesetet okozott, majd elhajtott a helyszínről.

Az eset 2021. augusztus 7-én történt, amikor Vizslás lakott területén egy egyenes útszakaszon áttért a terelővonalon, és egy szemből érkező gépkocsi visszapillantó tükrének ütközött. A tükör szétpattant, a szilánkjai pedig a nyitott bal első ablakon az utastérbe repültek, és csak a szerencsének köszönhető, hogy a járműben utazó három ember nem sérült meg.

A motorkerékpár vezetője ennek ellenére megállás nélkül elhajtott a helyszínről, anélkül, hogy ellenőrizte volna, hogy bárki segítségnyújtásra szorul-e.

Az ügyészség cserben hagyás, egy korábbi ittas vezetés és a két eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt benyújtott vádiratában három év börtönbüntetés, három év közügyektől eltiltás, újabb végleges hatályú járművezetéstől eltiltás kiszabására, valamint 111 865 forint bűnügyi költség megfizettetésére tett indítványt.

A férfit 2003 óta eddig összesen háromszor tiltották el véglegesen a közúti járművek vezetésétől sorozatos ittas vezetés miatt.

(bpiautosok.hu)