Napelemes lett a királyhegyesi templom

2021.12.11. 08:07

Uniós és hazai támogatással felújították a csaknem százéves királyhegyesi Szent Kereszt Felmagasztalása templomot. Az épületet Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök vasárnap hálaadó szentmise keretében áldja meg, írta az MTI.

A templom korszerűsítése az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból, hazai központi költségvetési forrásból, valamint a Szeged-Csanádi Egyházmegye és a helyi plébánia támogatásával, mintegy 89 millió forintból valósult meg.

Sokáig ez a neogótikus stílusú épület volt a környékbeli tanyavilág egyetlen temploma.

A rekonstrukció során felújították a falakat, új burkolat készült, megújult az elektromos hálózat, padló- és a padfűtést alakítottak ki. Kicserélték a főbejárati ajtót, akadálymentesítették a bejáratot. A fűtéshez és az elektromos világításhoz szükséges energiát napelemek adják.

Az apátfalvai és a királyhegyesi hívek adományaiból két új, Szent Józsefet és a kis Jézust, valamint Szent Ritát ábrázoló, szobrot állítottak, restaurálták a templom hat régi szobrát, helyreállították a főoltárt, új szőnyegeket és sekrestyebútorokat vásároltak.Új misézőoltár és olvasóállvány is készült, mindkettő gránitból.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.