Nem bizonyítható, hogy szexuálisan zaklatta volna fogadott lányát a kunágotai lelkész

2021.12.11. 20:44

Még 2019 szilveszterén vitték el bilincsben a rendőrök a Békés megyei Kunágotán azt a lelkészt, akiről 14 éves fogadott lánya azt állította, hogy a férfi szexuális közeledett felé, és bántalmazta. A férfi négy hónapot töltött előzetes letartóztatásban, a falusiakat megosztotta a hír. 

Felesége korábban arról beszélt az RTL Klub híradójának, hogy férje ártatlan, a 14 éves kislányt és testvérét pedig évekkel korábban vették családi gondozásba. A nő azt is elmondta, hogy a kislány már korábban is azt állította, hogy a lelkész bántalmazta őt. Nyomozás viszont nem indult, mivel ezt nem sikerült bizonyítani. 

2020 januárjában azonban a rendőrség mégis talált bizonyítékokat, így a nyomozás is elindult. A Magyar Narancs írása alapján a csatorna arról számolt be hogy a rendőrség lezárta a nyomozást, 

mivel nem volt megállapítható a bűncselekmény elkövetése, a helyieket azonban ez a hír is megosztja. 

Az egyházmegye a vizsgálat ideje alatt nem engedte dolgozni a lelkészt, azóta viszont újra munkába állt. Demeter Ottó, a Békési Református Egyházmegye esperese az RTL Klub érdeklődésére elmondta: végig hittek a lelkész ártatlanságában.