Impozáns kötettel emlékeznek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszura

MG 8231
2021.12.13. 19:01
A világesemény emlékkönyve mellett egy interjúkötet is megjelent az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnökeivel. Az esztergom-budapesti érsek szerint az A találkozás című kötet a legszebb karácsonyi ajándék, amit csak idén adhatunk.

Ez a kötet a legszebb karácsonyi ajándék, amit csak idén adhatunk

– mondta pénteken Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus emlékkönyvének bemutatóján.

Az A találkozás című könyvészetileg is impozáns kidolgozású keménytáblás kötet 350 oldalon mutatja be az Eucharisztikus Kongresszus több éves előkészületeit, és az idén szeptemberben megrendezett programokat. Az emlékkönyvet, amely 620 színes fényképet tartalmaz, Fábry Kornél atya, a NEK volt főtitkára, Sándor Csilla újságíró és Zsuffa Tünde, a NEK volt sajtófőnöke szerkesztették, és a Szent István-bazilika gondnoksága adta ki.

Az emlékkönyvet méltatva Erdő Péter kijelentette:

Kicsit úgy vagyunk ezekkel a kötetekkel, mint magával a kongresszussal: most is mindenki a képességei, lelkesedése legjavát adta. S a végén rácsodálkoztunk, hogy ami ebből lett, az több, mint amit mi beletettünk.

A kötet végén Ferenc papa levele is megtalálható, amelyben a kongresszusról a szentatya úgy fogalmazott:

Apostoli utamról visszatérve, szívemben őrzöm azokat a nagy pillanatokat, amelyeket Isten népével együtt éltem meg, akik imádságban egybegyűltek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus lezárására.

Az Eucharisztikus kongresszus emlékkönyve mellett egy interjúkötet is megjelent, ami az esemény hírnökeivel készült azon interjúk szerkesztet változatait tartalmazza, amelyeket a kongresszus előtti napokban rögzítettek. A beszélgetésekben Baricz Gergő zenész, Böjte Csaba ferences szerzetes, Csókay András idegsebész, Dolhai Attila színész, Kubik Anna színész, Lackfi János költő-műfordító, Petrás Mária népdalénekes-képzőművész, Pindroch Csaba színész, Sena Dagadu zenész, Szalóki Ágnes népzenész, Szikora Róbert zenész, és Ürge-Vorsatz Diána fizikus, klímakutató vallottak hitükről, és arról, mit jelent számukra az Eucharisztia.

Az Ők tizenketten című 296 oldalas keménytáblás könyv Sándor Csilla és Zsuffa Tünde szerkesztették, és a Magyar Kurír adta ki. Mindkét kötet megtalálható a legnagyobb könyváruházak polcain.

(Borítókép: Ambrus Marcsi)