1,3 millióan kérték a koronavírus elleni vakcinát az oltási akcióhetekben

2021.12.13. 07:11

Több mint 1,3 millióan kérték a koronavírus elleni vakcinát, ami meghaladta a korábbi várakozásokat, túlnyomó többségük azonban harmadik, emlékeztető oltásra érkezett. Az M1 Híradója szerint

a jövőben oltási akcióhét helyett csak akciónapok lesznek, ekkor ugyanúgy időpontfoglalás nélkül lehet kérni a koronavírus elleni védőoltást.

Jelenleg a szokott módon, regisztráció és időpontfoglalás után lehet vakcinához jutni.

Kacskovics Imre, az ELTE Természettudományi Karának dékánja a közmédiának úgy nyilatkozott, az omikron-variánssal kapcsolatban érdemes rosszabb forgatókönyvre készülni, szerinte még nem tudni, hogy enyhébb variáns-e a deltánál, az viszont biztos, hogy fertőzőképesebb. 

A közmédia Kisvárdán forgatott, amely az ország egyik legkisebb kórháza, a héten itt is több mint ezren kaptak oltást. Hegyi Henrik, a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórház főigazgatója szerint továbbra is sok a súlyos állapotban lévő páciens, hozzátéve, hogy az áldozatok és a súlyos betegek a legtöbb esetben oltatlanok.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) szerint egyébként úgy ahogy van, el kellene törölni az oltási regisztrációt. A MOK vezetése korábban azt közölte, örülnek, hogy itthon is lehetőség nyílt az 5–11 éves korosztály oltására, ugyanakkor a szervezésben és a lebonyolításban már látnak kivetnivalót.

Többek között azt, hogy az oltási regisztrációt nehézkesnek tartják, miután a szülőnek, amikor a gyermekének foglal oltási időpontot, új e-mail-címet kell megadnia ahhoz képest, amivel a saját, koronavírus elleni oltását regisztrálta. Többgyermekes, informatikában járatlan családok esetén akár több órát is igénybe vehet a művelet.

(via hirado.hu)