Új vasúti megálló épült a XVII. kerületben

2021.12.13. 11:21
Akadémiaújtelep néven, a hatvani vasútvonalon átadták Budapest legújabb vasúti megállóhelyét.

A X. kerület határához közeli,  XVII. kerületi megállónál, félóránként fognak megállni vonatok, a Gödöllő és a Keleti pályaudvar között járó S80-asok, ezzel összefüggésben a menetrend is megváltozik. A BKK közeli buszmegállóit közvetlenül a vasúti megálló mellé helyezték át, így könnyítve az átszállást a 161-es, a 161A, a 162-es, a 162A, a 195-ös, a 202E és a 262-es buszokról. 

A Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia célkitűzése az elővárosi vonalak kapacitásának és szolgáltatási szintjének emelése, az ezeket összekötő belső szakaszok megteremtése, fejlesztése, a tarifaközösség, a digitalizáció mellett számos új megállóhely létrehozása – írta közösségi oldalán Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezetője hozzátéve, hogy a vonatok ma még sokszor megállás nélkül mennek el lakóterületek, fontos intézmények vagy éppen a városi közlekedés vonalai mellett, felett.

A vasút elvágóhatását két új felüljáró is tompítja a kerületben,  az új megállónak köszönhetően pedig mától már Akadémiaújtelep és Rákoskeresztúr térségéből gyorsabban, 15 perc alatt lehet eljutni a Keleti pályaudvarhoz, azaz a külső kerületekből a belvárosba.