Kevés napfényt és sok fejfájást ígér a keddi időjárás

2021.12.14. 06:31

Ködösen indult a hét második napja, napsütésre maximum a középső területeken lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

Kedd délelőtti időjárás-előrejelzés
Kedd délelőtti időjárás-előrejelzés
Fotó: OMSZ / met.hu

Délelőtt a Dunántúlon vastagabb lesz a felhőtakaró, illetve keleten is közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, a kezdeti párásság, ködfoltok megszűnése után a középső országrészben számíthatunk a legtöbb napsütésre. A Nyugat-Dunántúlon helyenként lehet kisebb eső, a ködös tájakon szitálás, ónos szitálás. Az északias szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között valószínű. Késő este -4 és +5 fok várható. 

Kedd estére a köd, illetve a rétegfelhőzet egyre inkább terjeszkedni kezd, eleinte még előfordulhatnak derült vagy gyengén felhős körzetek. Szitálás, ónos szitálás, nyugaton gyenge eső is lehet. Az északi, északnyugati szél néhol megélénkülhet, de az ország nagy részén mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +4 és -7 fok között valószínű. Nyugaton lesz a legenyhébb a hajnal, míg az átmenetileg kevésbé felhős, szélvédett részeken akár -10 fok köré is csökkenhet a hőmérséklet. 

Kedd esti időjárás-előrejelzés
Kedd esti időjárás-előrejelzés
Fotó: OMSZ / met.hu

Nem várható fronthatás, de a hideg, többfelé nyirkos reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak – olvasható az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzésében. Az érzékenyebbeknél előfordulhat kisebb fejfájás, vérnyomás-ingadozás. A borongósabb nyugati tájakon gyakori panasz lehet a lehangoltság, fásultság, ezzel párhuzamosan pedig jelentősen csökkenhet a teljesítőképesség. 

(via OMSZ, Időkép)